Издадена:

страници

МИХАИЛ АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

Проф. д-р Ратомир Грозданоски, протоѓакон
Михаил Архиепископ Охридски и Македонски, Скопје 1994

С О Д Р Ж И Н А
Во тронот на свети Климент Охридски…….
Михаил, по милоста Божја Архиепископ Охридски и Македонски………..
Востоличен Архиепископот Михаил………
Пристапна беседа на Архиепископот Михаил……
Архиепископ Михаил – биографија ………..
Archbishop Mihail – biography……..
Епархиските архиереи на Македонската православна црква…
Diocese Bishops of the Macedonian Orthodox Church…….
Радувајте се со радосните……
Велигден торжество над торжествата..
АРХИЕПИСКОПОТ Г.Г. МИХАИЛ
ВО КАНОНСКА ВИЗИТАЦИЈА НА ЕПАРХИИТЕ ВО Р. МАКЕДОНИЈА….
Меѓу своите Штипјани….
На Благовец со Архиепископот во Прилеп…..
Цветници – свечено доаѓање во Струмица……
Во посета на Полошко-кумановската епархија….
Радост и болка во Тетово……
Цело Куманово на плоштад и в црква……..
АРХИЕПИСКОПОТ Г.Г. МИХАИЛ
ВО ВИЗИТАЦИЈА НА ЕПАРХИИТЕ ВО ДИЈАСПОРАТА….
Европска македонска православна епархија – Германија….
Со Македонците во Словенија…….
Од посетата на Американско-канадската македонска православна епархија……..
Чествување на свети Кирил Солунски во Рим…….
ПРИЛОГ
Негово Блаженство Архиепископ Охридски и Македонски Г.Г. Михаил…
Жива и здрава парохија – услов за успешно пастирствување….
Нашето Свето Православие …..